Groeisubsidie: advies

Kmo's die voor het realiseren van hun strategie beroep doen op een externe dienstverlener, kunnen daarvoor een subsidie krijgen. Er wordt gewerkt met oproepen rond de thema's innovatie, internationalisering, duurzaamheid en digitalisering. De steun bedraagt maximaal 25.000 euro en 50% van de kost. 


Groeisubsidie: aanwerving

Voor de aanwerving van een strategisch profiel kan u als kmo een subsidie van max. 25.000 euro of 50% krijgen. De medewerker moet een contract van onbepaalde duur krijgen. Er wordt gewerkt met oproepen rond de thema's innovatie, internationalisering, duurzaamheid en digitalisering.
Innovatieproject

Voor kmo's zijn de voorwaarden voor het bekomen van Vlaio steun voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten iets soepeler. 

Er kan tot 10 (middelgrote onderneming) of zelfs 20% (kleine onderneming) extra steun bekomen worden. 

Investeringsproject

Investeringsprojecten van kmo's kunnen tot 10% investeringssteun krijgen. Voorwaarde is dat het project voldoende groot is, en ook aangetoond kan worden dat het gaat om een innovatief nieuwe proces, product of businessmodel. Deze steun kan gecombineerd worden met opleidingssteun.

Opleidingstrajecten

Voor opleidingstrajecten van kmo's verbonden aan investeringen, kan tot 25% steun bekomen worden. Voorwaarde is dat het project voldoende groot is, en ook aangetoond kan worden dat het gaat om een innovatief nieuwe proces, product of businessmodel.

Europese innovatieprojecten

In Europa zijn er specifieke oproepen voor innovatieprojecten van innovatieve kmo's, vaak ook met mogelijkheden om de eigenlijke commercialisering van uw product te ondersteunen.

De concurrentie is groot, dus een zeer stevig dossier is aan absolute must. Laat u daarom zeker begeleiden.

.